Dette bør du tenke på når du skal velge megler

Eiendomsmegler Lars Knutsen Pedersen i blå dressjakke foran vindu

Hvordan skiller man en god megler fra en dårlig? Og hvordan velger du hvem som er best egnet til å selge akkurat din bolig? Under finner du noen tips:

Kortreist megler

Det er viktig at megleren du velger er lokalkjent. Megleren vil kunne male et troverdig bilde av hvordan det er å bo i området, og enkelt kunne svare på spørsmål som interessentene måtte ha. Hvor er nærmeste matvarebutikk? Er det gode offentlige transportmuligheter? Finnes det skole og barnehage i nærheten?

Det kan også være en idé å høre med venner, naboer eller familie om de har hatt gode erfaringer med en lokal megler.

Erfaring

Erfaring med boligsalg betyr at megleren har innarbeidet gode rutiner rundt de viktigste delene av et boligsalg, som for eksempel kommunikasjon under budprosessen og håndtering av kontrakter.

En annen måte å teste ut hvor god en megler er på, er ved å be de om å begrunne prisantydningen de gir boligen din. Har de gode og saklige begrunnelser? Har de kunnskap om området boligen din ligger i?

Husk å ikke la deg forføre av en høy prisantydning - de beste meglerne baserer prisantydning på fakta og verdien i markedet.

Sett de på prøve

Det er ikke noe i veien for å stille en potensiell megler noen kontrollspørsmål.

Hvordan har de tenkt å markedsføre huset ditt?

Hvis mulig, sjekk ut boligannonser megler har lagt ut av andre prospekter på sider som finn.no. Er bildene fine? Er informasjon som er oppgitt tydelig?

Og igjen, kan megler begrunne prisantydningen på boligen din?

Tillit

En megler vil også være kjøpers kontaktperson, så vær sikker på at han eller hun representerer deg og din bolig på best mulig måte. Velg en megler du har en god kjemi med, og som du stoler på.

Husk å stille spørsmål dersom det er noe du ikke forstår, og les over kontrakten nøye. Det er når megler og selger har god kommunikasjon, at forholdene er best for å oppnå et vellykket boligsalg.

Våre meglere rådgir deg gjerne i prosessen

Bestill en uforpliktende verdivurdering

Snakk med oss i BN Bolig i dag for å vite hvordan vi kan hjelpe deg med boligsalget. Vi er et stort team med dyktige meglere i Oslo og Akehus.
Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best, for en gratis og uforpliktende verdivurdering.

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best, for en gratis og uforpliktende verdivurdering.

 

 

 

 

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.