Jeg skal selge bolig. Hva gjør jeg nå?

Vi vet at det å selge bolig er et av de største valgene man gjør i livet, uansett hvilken grunn man har for å selge. Det kan føles vanskelig å navigere i markedet, hvilket meglerforetak man skal velge og hvordan et salg gjennomføres. Din situasjon betyr noe for oss og for salget av din bolig. 

Derfor har vi laget en enkel oversikt over hvordan prosessen vil se ut dersom du velger oss:

Befaring og samtale

Om du tar kontakt med oss vil den riktige megleren for ditt område invitere til en uforpliktende prat hjemme hos deg. Her ønsker vi å forstå din livssituasjon og dine tanker rundt salget av boligen din. Sammen går vi gjennom mulighetene og utfordringene boligen vil kunne ha med tanke på å finne de riktige kjøperne. Vi vil også dele innsikter om markedet og informasjon relevant for din bolig og hvem som potensielt kan være en kjøper.

Verdivurdering og plan

Vi gir deg en verdivurdering sammen med anbefaling på strategi og fremdrift for salgsløpet. Våre vurderinger vil basere seg på erfaringer du har fra din bolig og ditt område, våre innsikter i lokalmiljøet samt boligtype og salgshistorikk. Vi er et større team som sammen med megler bruker digitale verktøy og data for å kunne påse at vi setter riktig pris i forhold til dagens marked. Det vi ønsker å gjøre er å betrygge deg om at prisantydningen vi setter er realistisk og at du er enig.
Vi kan hjelpe deg med en gratis" target="_blank" rel="noopener noreferrer">https://www.bnbolig.no/verdivurdering">gratis verdivurdering

Forberedelser og klargjøring

Skal man nå ut til de riktige kjøperne er det viktig at vi fremhever det de er ute etter. Til syvende og sist så er ditt nåværende hjem noen andre sin drøm. Vi vil samle inn all relevant informasjon for salg av din bolig, innhente alle nødvendige opplysninger samt avtale tidspunkt med takstmann for takst/tilstandsrapport. Samtidig vil vi også avtale tid med fotograf og eventuelt stylist. Deretter går vi gjennom hva vi mener man bør tenke på for å klargjøre boligen for foto og visning.

Presentere til markedet

Vi vet hvem vi ønsker å nå og hvorfor deres livssituasjon er riktig for din bolig. Megler og det større teamet bak vil legge din bolig ut på markedet rettet mot de vi ønsker skal se den. Våre meglere vil bistå deg gjennom hele prosessen og være tilgjengelig for deg når du trenger det. Våre markedspakker og presentasjonsløsninger har alltid som mål å nå den som ser verdi i din bolig – vi ønsker alltid å være på rett sted, til riktig tid, for rett person og livssituasjon.

Visning og førsteinntrykk

Vår megler setter opp et visningsløp som passer deg og som samtidig er til det beste for markedet boligen din skal selges i. Dette kan for enkelte føles som litt stressende periode, men våre meglere vil rådgi og lede deg trygt gjennom hele prosessen og gi deg informasjon om hva som er viktig å forberede til visning. En god visning og et bra førsteinntrykk er avgjørende for et godt salg – jo mer informert kjøperen er på forhånd, desto enklere er det å lede de gjennom boligen og følge opp senere.

Budrunde og dialoger

Energien er høy både hos deg og hos potensiell kjøpere, vår rolle er å betrygge potensielle kjøpere og ha tett dialog med de slik at de føler seg sikker på at din bolig er det riktige valget. Samtidig vil vi kontinuerlig holde deg oppdatert og rådgi deg underveis slik at du blir mest mulig fornøyd når budrunden er ferdig – vårt mål er alltid at din bolig blir solgt til høyest mulig markedspris.

Kontraktssignering

Nå går vi inn i den formelle delen av prosessen hvor du og kjøper skal signere på kontraktsdokumentene. I dette møtet oppsummerer vi alt vi har blitt enige om, og regulerer avtaleforholdet mellom deg og kjøper. Vi vil påse at alt er avklart og skrevet tydelig slik at det ikke oppstår noe i etterkant som fører til at salgs og kjøpsopplevelsen blir mindre positiv. Før kontraktsmøtet sender vi ut akseptbrev og kontraktsutkast.

Overtakelse og oppgjør

En overtakelse skal være en fin og trygg opplevelse og da er det viktig at begge parter er godt forberedt. Vi avtaler på forhånd for å gå gjennom det som skal skje og hva som er viktig å tenke på for både deg og kjøper. Ved overtakelse vil vår megler være til stede, dersom du ønsker dette, for å gå gjennom boligen sammen med dere. En kjøper vil nå være ekstra på vakt for å se at alt er som avtalt. Skulle det være noe er vi behjelpelig med å oppklare eventuelle uklarheter. Etter overtakelse sender du overtakelsesprotokollen til oss så snart som mulig, og prosessen med tinglysing og oppgjør vil igangsettes.

En verdivurdering gjør deg

Klar for boligdrømmen

Snakk med oss i BN Bolig i dag for å vite hvordan vi kan hjelpe deg med boligsalget. Vi er et stort team med dyktige meglere i Oslo og Akehus.

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best, for en gratis og uforpliktende verdivurdering.

 

 

 

 

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.