Salgsoppgave
Registerbetegnelse
Gårdsnummer: 123
Bruksnummer: 36
Seksjonsnummer: 0
Festenummer: 0
Kommunenummer: 0710 - Sandefjord
Borettslag-navn: Virikskogen BorettslagBorettslag-orgnummer: 952 875 868
Felleskostnader / Felleskostnader inkluderer
Kr 4319 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer Felleskostnadene er fordelt på følgende: Fellesutgifter: Avdrag 195 Renter: 170 TV-kostnad: 279 Felleskostnader: 2 123 Finanskostnader 241 Avdrag: 911 Vaktmester: 100 Garasje: 300 Beløpet er opplyst av forretningsfører, og avhenger av de avtaler som sameiet til enhver tid har inngått.
Borettslagets fellesgjeld
kr 10 612 203 som utgjør Borettslagets totale fellesgjeld pr 24.07.2019
kr 203 666 som utgjør Andelens fellesgjeld pr 24.07.2019

Lånebetingelser: Lånenummer: 62728068782, NORDEA BANK NORGE ASA Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 25.07.2019: 2.9% pa. Antall terminer til innfrielse: 19.24 Saldo per 25.07.2019: 6 166 327 Andel av saldo: 118 342 Første termin/første avdrag: 30.06.2013 ( siste termin 31.01.2029 ) Fastrente utløper 2017, 19. september Lånenummer: 62728242391, NORDEA BANK NORGE ASA Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 25.07.2019: 2.9% pa. Antall terminer til innfrielse: 53 Saldo per 25.07.2019: 4 445 876 Andel av saldo: 85 324 Første termin/første avdrag: 30.06.2016 ( siste termin 31.12.2045 )
Renter, avdrag og øvrige opplysninger om borettslagets økonomi
For utfyllende informasjon må meglerforetaket kontaktes.
IN-Ordning: Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
Sikringsordning
Borettslaget har en avtale med Borettslagenes sikringsordning om garantert betaling av felleskostnader. Borettslagenes sikringsordning garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.
Forretningsfører
Boligbyggelaget Usbl
Det forutsettes at interessenter/kjøpere setter seg nøye inn i forretningsførers informasjon om sameiet/borettslaget før bud inngis. Vedtekter og husordensregler kan f.eks. inneholde bestemmelser om vedlikehold av fellesareal, dugnader og dyrehold. Opplysninger om boligselskapets budsjett og regnskap er tilgjengelig hos megler, på oppdragets hjemmeside og/eller vedlagt salgsoppgaven hvis de finnes.
Areal
BRA/P-rom: 178 m2/178 m2

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. i følge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.
Antall soverom
3.
Se for øvrig informasjon under punktet «Areal», og eventuell kommentar under «Innhold» feltet.
Eierform
Andel
Boligtype
Rekkehus
Parkering
Garasje i felles garasjerekke.
Antall parkeringsplasser: 1
Eiendom
Tomteareal er 19 878 m2 eiet tomt.
Byggeår
1978
Innhold
1. etasje Entré. åpen løsning. , kjøkken, stue, spisestue i åpen løsning. 2. etasje Gang, bad, 3 soverom Kjeller: Hall, kontor, garderobe. , bad/vaskerom, oppholdsrom. Loft: Oppholdsrom. Innredet.
Standard
Vi starter i boligens entre som er svært romslig og innbydende. Allerede her vil du merke at det er en bolig av høye kvaliteter og flotte detaljer. Entreen består av 2 skyvedørsgarderober med god plass til å henge fra seg jakke og sette fra seg sko. Videre beveger vi oss inn i husets største rom bestående av stuen og kjøkkenet, dette er det naturlige samlingspunktet for familiens medlemmer. Rommet er av god størrelse og kan innredes i flere soner og inneholder også peis. De store vindusflatene gjør sonen lys og luftig og det er direkte utgang til hjemmets terrasse. Et ypperlig sted å nyte fine sommerdager. Kjøkkendelen er ordentlig lekkert og fra nyere tid. Her finner man et stilrent kjøkken med lyse fronter og benkeplate. Innredningen har et moderne uttrykk og er smart utformet. Alle hvitevarene er integrerte, stekeovnen samt mikrobølgeovnen er plassert i god arbeidshøyde. Kjøkkenet fremstår lyst og moderne med mye skap, skuffe og benkeplass til alt man trenger i hverdagen. I overetasjen finner du boligens 3 soverom. Alle med god plass til både dobbeltseng og diverse garderobeløsninger. Hovedsoverommet har egen utgang til luftebalkong med gode sol forhold. De 2 andre soverommene vil fungere ypperlig som både barnerom, gjesterom eller kontor. Rommene er malt i trendriktige farger. De rette vinklene gjør rommene enkle å innrede. I loftetasjen finner du en loftstue som fungerer perfekt som et eget oppholdssted for barna. Dette er en ekstra stue være verdt sin vekt i gull dersom du har små barn eller bare ønsker å trekke deg unna i en ellers hektisk hverdag. Her kan ungene invitere venner på besøk uten at det vil forstyrre roen nede i hovedetasjen. Oppholdsrommet kan innredes etter behov og er i dag brukt som soverom. Boligen kan skilte med to bad som er praktisk plassert i 2.etg. og kjelleretasjen. Badene er ordentlig lekre og delikate. Badet i 2. etasje inneholder dusjhjørne, vegghengt wc og servant med romslig underskap. Videre ned til kjelleretasjen finner man badet som inneholder dusjhjørne, servant, wc og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Hvitevarer eller brunevarer medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremgår av salgsoppgaven. Dette avviker fra bransjens tilbehørsliste.
Hvitevarene og brunevarer medfølger ikke i salget med mindre det tydelig fremgår av salgsoppgaven. Dette avviker fra bransjens tilbehørsliste.
Adkomst
Fra sentrum kan man kjøre ut Sandefjordsveien og Hystadveien. Etter ca. 1 km. tar man Haukeveien opp til høyre. Følg veien forbi Ranvik ungdomsskole og ta så Fossekallveien inn til venstre. Boligen ligger da på høyre side av feltet i stille og rolige omgivelser. Det vil bli godt skiltet med BN Bolig visningsskilt til fellesvisningene.
Byggemåte
Hentet fra tilstandsrapport: Borettslag-rekkehus leilighet. Ende leilighet. To etasjer, pluss innredet kjeller og loft. Flott opparbeidet hage/uteplass. Boligen er oppgradert/oppusset, så overflater, innredninger og utstyr fra ca. 2006. Tre til fire soverom. Nyere lys kjøkkeninnredning/kjøkken med åpen løsning mot stue. Flislagt bad i 2.etg, samt bad/vaskerom i kjeller. Leiligheten disponerer en frittstående isolert utebod på ca. 12 kvm. Også garasjeanlegg i rekke på felles tomten. Drenering er lagt ny i 2013 rundt noe rekkehus i borettslaget, ikke opplyst alder på denne. Se vedlagte takstrapport.
Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig
Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen. Ta kontakt med megler, eventuelt Protector Forsikring/HELP forsikring der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Brukstillatelse
Det foreligger verken ferdigattest, midlertidig brukstillatelse eller byggegodkjente tegninger fra byggeår i følge Sandefjord kommune. I de tilfeller hvor midlertidig brukstillatelse ikke er innhentet for saker omsøkt før 01.01.1998 vil byggesaken ikke være korrekt avsluttet. Det foreligger tegninger datert 28.06.2000. Det er ikke samsvar mellom byggegodkjente tegninger mottatt fra kommunen og dagens utnyttelse av eiendommen. Dette gjelder bl.a. - Loft er omgjort fra bod til soverom. - Kjelleren er omgjort fra bod/disp-rom til kjellerstue og bad. Sandefjord kommune kan vurdere ulovlighetsoppfølging for å få brakt disse byggetiltakene i samsvar med lovens krav. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til manglende midlertidig brukstillatelse/ferdigattest.
Oppvarming
Elektrisk og peis i stue
Regulering
Eiendommen ligger i et området regulert til bolig i virikskogen i sandefjord. Kopi av diverse kart og reguleringsbestemmelser er enten vedlagt eller kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.
Skattemessig formuesverdi
Kr 636 852 for 2017
Sekundær formuesverdi: kr 2 292 667
Andel felles formue
Kr 39 509 pr 24.07.2019
Visning
Eiendommen har visning som annonsert på Internett, blant annet finn.no, eller ved at interesserte kjøpere gjør en nærmere avtale med megler
Meglers rett til å stanse gjennomføring av en handel
I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven
Budgivning
Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen. Skal du legge inn bud må du samtidig legitimere deg med kopi av legitimasjon og underskrift. Megler skal sende skriftlig varsel om bud og budforhøyelser til budgiver, selger og interessenter. Når et bud aksepteres skal det sendes skriftlig beskjed om det til både budgiver og selger. For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert. Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.
Overtakelse
Etter nærmere avtale med selger
Forkjøpsrett / Godkjenning
Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er utlyst ved forhåndsvarsling, frist for å melde forkjøpsrett er satt til 08.08.2019. Kontakt boligbyggelaget eller megler for mer info. Kjøpers erverv er betinget av at forkjøpsrett ikke blir benyttet.
Andre rettigheter og forpliktelser
Dersom eiendommen er skilt ut fra en annen (såkalt hovedbøl) er det mulig at det er tinglyst rettigheter eller forpliktelser knyttet til eiendommen i form av erklæringer og/eller avtaler (såkalte servitutter) som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.
Andre relevante opplysninger
"Styret viser til regnskap og budsjett som presenteres på generalforsamlingen. Vi har en meget god økonomi og likviditet i borettslaget"
Boligsalgsrapport / Takst / Våtromstest
Taksten er avholdt den 28.07.2019 av takstmann Bent Sollie
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i Protector Forsikring ASA, som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes eierskifteforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven, samt sette seg inn i fullstendige vilkår for eierskifteforsikring som kan hentes på www.protectorforsikring.no. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. Videre dekkes ikke krav knyttet til murer/støttemurer/murverk inkl. eventuelle følgeskader. For diverse skadedyrsmangler, så dekkes eventuelt kun selve utbedringskostnaden. Forsikringen dekker heller ikke bistand knyttet til krav fra selger på kjøpesum/kjøpers tilbakehold inkl. forfølgelse/saksomkostninger med dette. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres ""innen rimelig tid"". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes.
Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder. Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/ megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått. En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at meglerforetaket kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

Vedlegg
Egenerklæring Energiattest Grunnkart Ordensregler Protokoll Tilstandsrapport Vedtekter Årsmelding
Finansiering
Vi setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver. Kontakt din megler om dette.
Verdivurdering
Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.
Oppdragsansvarlig

Megler: Eirik Finne Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Fasiliteter
 • Balkong / Terasse
 • Garasje / P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis / Ildsted
 • Vaktmester - / Vektertjeneste
 • Barnevennlig
 • Kabel - TV
 • Moderne
 • Offentlig vann / kloakk
 • Parkett
 • Rolig
Adgang til utleie
Utleie i henhold til borettslagets vedtekter.
Radon
Denne boligen har ingen utleie og er derfor ikke radonmålt.

Vedlegg

Det tas forbehold om avvik på denne nettsiden. Se salgsoppgaven for komplett informasjon.

Interessenter forutsettes å sette seg nøye inn i alle opplysninger som fremgår av salgsoppgaven med vedlegg før eventuelt bud inngis på eiendommen.


Trenger du boliglån?

I BN Bank får du boliglån med gode betingelser.

En verdivurdering gjør deg

Klar for boligdrømmen

Boligen du drømmer om kan bli lagt ut for salg i dag. En verdivurdering av din bolig er første steg mot å kjøpe den.

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best, for en gratis og uforpliktende verdivurdering.

 

 

 

 

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.