Registerbetegnelse
Gårdsnummer: 188
Bruksnummer: 53
Seksjonsnummer: 0
Festenummer: 0
Kommunenummer: 0301 - OSLO
Areal
BRA/P-rom: 264 m2/244 m2

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. i følge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.
Antall soverom
4.
Se for øvrig informasjon under punktet «Areal», og eventuell kommentar under «Innhold» feltet.
Eierform
Selveier
Boligtype
Vertikaltdelt tomannsbolig
Parkering
Garasje med plass til 2 biler med 2 leddporter med elektrisk åpner. Utover dette er det parkering i egen gårdsplass, eller etter områdets gjeldende regler.
Eiendom
Tomteareal er 661 m2 eiet tomt.
Byggeår
1986
Innhold
- Utrolig utsikt mot Oslofjorden og Holmenkollen. - Innenfor den nye bomringen. - Meget gode solforhold - Ski in/ski out i stort lysløypenett i sør- og Østmarka. - Den historiske gamle kongeveien, nytt utsiktstårn og naturskjønne Grønliåsen i umiddelbar nærhet. - Bilfri vei til barne- og ungdomsskole - Stort fotballanlegg, tennisbaner, idrettshall, skøytebane og aktivitetspark kan alle nås bilfritt bare 200 meter unna. - Flere barnehager i nærheten. - Nær Stall Prinsdal med hester og stall. - Kort vei til idylliske badestrender. Boligen er løpende vedlikeholdt og påkostet i senere år, og fremstår som en solid familiebolig, tilrettelagt til en aktiv storfamilie, eller de som bare har behov for mye plass. Boligen ligger på en høyde i Øvre Prinsdal i et rolig og etablert eneboligstrøk. Meget innholdsrik bolig med ca. 56 kvm stor terrasse over dobbel garasje. Her er unike solforhold og nydelig utsikt. I tillegg en balkong utenfor hovedsoverom på ca. 16 kvm og stor markterasse utenfor stue i 1. etasje. Underetasjen er moderne innredet med stor stue/gjesterom (med stort vindu/rømningsvei), stort bad med dusj, badstue, separat wc, kjellerstue og 4 boder (2 meget romslige). 1 etasje: vindfang med varmekabler, WC, gang, romslig, praktisk og moderne vaskerom med fliser/varmekabler og egen utgang, stort kjølerom, tv-stue med utgang til hage, stort kjøkken og stor spisestue med peis (åpen løsning) . Ny varmeveksler med kjøling/varme. 2 etasje: Stor stue med utgang stor terrasse på ca. 56 kvm, der det er sol fra morgen til kveld og utrolig fritt utsyn mot Oslo, fjorden og Holmenkollen, I tillegg balkong på ca. 16 kvm, peis, store vinduer og unik utsikt. Egen soveromsavdeling med 2 flislagte bad med varmekabler, 3 soverom og gang. Utgang til balkong/terasse fra mastersoverom. Ny varmeveksler med kjøling/varme. Byggeår 1986. Kontinuerlig oppusset de siste årene, og boligen fremstår som moderne og svært attraktiv. Stort flislagt hovedbad i 2 etasje er fra 2004. Det er nytt rekkverk (40 løpemeter) rundt alle terrasser i 2017. 2 stk automatiske garasjeporter montert 2016.
Standard
Innvendige gulv: Overflatebehandling: parkett, laminatgulv, fliser, belegg, og tregulv. Innvendige vegger: Overflatebehandling: malt strie/tapet, malt panel, fliser, plater, panel, og malte flater. Innvendig himling: Overflatebehandling: malt panel, malte flater, panel, og takplater. Kjøkken: Profilert heltre kjøkkeninnredning med benkeplate i tre og flisfelt over benk. Hvitevarer på kjøkken medfølger. Hvitevarer overtas i den stand de var ved besiktigelse. Bad/wc: 4 av 6 våtrom er fra de siste 3 år, mens et er fra 2004 og et er fra byggeår. Separat wc-rom med servant og toalett, i underetasje. Separat wc-rom med servant og toalett, i 1. etasje. Bad i underetasje med dusj og badstue. Bad i 2. etasje med wc, servant, int. badekar, og dusjhjørne. Bad i 2 etasje med wc, søyleservant og dusj. Delikat og praktisk vaskerom med egen utgang i 1. etasje. Eier opplyser om følgende påkostninger/utskiftninger utført på boligen de siste 3-4 årene: Trappene er pusset og hhv matt-lakket og malt. Nye skyvedørsgarderober på alle de 3 soverommene i 2 etasje. Nye baderomsmøbler og toalett på stort bad i 2 etasje og wc-rom i 1. etasje og underetasje. Nye benkeplater på kjøkken og ny avtrekksvifte. Nyere overflater på vegger og nytt gulv-belegg på wc-rom i 1 etasje og underetasje. Ny innredning, ny overflate på vegger, og ny overflate i himling på vaskerom 1 etasje. I TV-stue og gang i 1 etasje er det ny overflate vegger og tak, samt nytt gulv. Vinduer og dører er malt. Spisestue og kjøkken i 1. etasje har ny overflate på vegger, og vinduer er malt. Alle 3 soverom i 2. etasje har nye overflater på vegger og i tak. Hovedsoverom har nytt gulv, og alle vinduer og dører er malte. Vinduer i soverom og kjeller er malt/byttet. Vindu i kjeller stue skal byttes. Alle vinduer og dører i 1. etasje er malt. Det er generelt sett mange nye lamper i hele huset. Det er nye gulv og gelendre på alle terrasser Nyere port til garasje.
Hvitevarer på kjøkken medfølger. Hvitevarer overtas i den stand de var ved besiktigelse.
Adkomst
Fra Nedre Prinsdals vei tar du skrått til venstre (45 grader) inn i Sponstuveien, og følger denne oppover til man tar til venstre inn i Sponstugrenda. Nummer 16 kommer da på din venstre side. Det vil bli godt skiltet med BN Bolig visningsskilt til fellesvisningene. For ytterligere informasjon se kart eller sjekk: www.ruter.no for oversikt over kollektivtransport.
Byggemåte
Antatt fundamentert med støpt grunnmur/såle på fast grunn. Gruunmur i betong/leca. Trebindingsverksvegger med utvendig panelkledning. Tretak, tekket med takstein. Yttertaket er ikke inspisert/besiktiget. Følgende er bemerket med TG2 i Tilstandsrapporten: -Drenering. -Yttervegger. -Vinduer. -Ytterdører og porter. -Tak. -Trapper og ramper. -Kjøkkeninnredning. -Innvendig gulv. -Innvendige vegger. -VVS. -Garasje. TG er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. For mer informasjon se tilstandsrapport for bolig utført av Thomas A. Haugan.
Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig
Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen. Ta kontakt med megler, eventuelt Protector Forsikring/HELP forsikring der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Brukstillatelse
Det foreligger Ferdigattest datert 9 september 1992.
Oppvarming
Gulvvarme i entre, vaskerom og på begge bad i 2. etasje. Varmepumpe i stue og på hovedsoverom Oppmurt peis i spisetue. Oppmurt peis i stue i 2. etasje. Elektrisk oppvarming.
Regulering
Eiendommen ligger i et området regulert til bolig med tilhørende anlegg. Oslo kommune er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser. Kopi av diverse kart og reguleringsbestemmelser er enten vedlagt eller kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkanlegg.
Skattemessig formuesverdi
Kr 1 780 478 for 2017
Sekundær formuesverdi: kr 6 409 720,8
Visning
Eiendommen har visning som annonsert på Internett, blant annet bnbolig.no og finn.no, eller ved at interesserte kjøpere gjør en nærmere avtale med megler
Meglers rett til å stanse gjennomføring av en handel
I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven
Budgivning
Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen. Skal du legge inn bud må du samtidig legitimere deg med kopi av legitimasjon og underskrift. Megler skal sende skriftlig varsel om bud og budforhøyelser til budgiver, selger og interessenter. Når et bud aksepteres skal det sendes skriftlig beskjed om det til både budgiver og selger. For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert. Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.
Overtakelse
Etter nærmere avtale med selger
Heftelser

Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om adkomstrett Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Tinglyst dato 10.09.1986

Andre rettigheter og forpliktelser
Dersom eiendommen er skilt ut fra en annen (såkalt hovedbøl) er det mulig at det er tinglyst rettigheter eller forpliktelser knyttet til eiendommen i form av erklæringer og/eller avtaler (såkalte servitutter) som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.
Andre relevante opplysninger
Boligen er påkostet/oppgradert i senere tid. I tillegg er boligen løpende vedlikeholdt og holder god standard, men kostnader til fremtidig vedlikehold og oppgraderinger må påberegnes. Dagens bruk er i samsvar med opprinnelige byggetegninger.
Boligsalgsrapport / Takst / Våtromstest
Taksten er avholdt den 20.05.2019 av takstmann Thomas Alexander Haugan.
Takstmanns konklusjon: Boligen er løpende vedlikeholdt og påkostet i senere år, og fremstår som en solid familiebolig, tilrettelagt til en aktiv storfamilie, eller de som bare har behov for mye plass. 4 av 6 bad/toalettrom er fra de siste 3 år, mens et er fra 2004 og et er fra byggeår.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i Protector Forsikring ASA, som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes eierskifteforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven, samt sette seg inn i fullstendige vilkår for eierskifteforsikring som kan hentes på www.protectorforsikring.no. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. Videre dekkes ikke krav knyttet til murer/støttemurer/murverk inkl. eventuelle følgeskader. For diverse skadedyrsmangler, så dekkes eventuelt kun selve utbedringskostnaden. Forsikringen dekker heller ikke bistand knyttet til krav fra selger på kjøpesum/kjøpers tilbakehold inkl. forfølgelse/saksomkostninger med dette. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres ""innen rimelig tid"". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes. Hentet i fra selgers egenerklæring: -Rørkopling røk pga kuldebevegelser - Forsikringssak, utbedret ved nytt bad i 2004 -Sprekker i peis - Delvis utbedret. -Nye garasjeporter og nytt dekke på terrasser. Garasjeporter byttet av faglært. Terrasse utført av møbelsnekker. -Elektrisk anlegg kontrollert av offentlig myndighet V/Hafslund e.l. -Ingen radongass i hus målt av profesjonelt firma i 1995. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven, og er forelagt takstmannen.
Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder. Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/ megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått. En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at BN Bolig kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

Vedlegg
-Nabolagsprofil -Tilstandsrapport bolig datert 21.05.2019 -Egenerklæring datert 06.05.2019 -Energiattest datert 21.05.2019 -Kommunale opplysninger
Finansiering
BN Bolig setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i BN Bank. Kontakt din megler om dette.
Verdivurdering
Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.
Oppdragsansvarlig

Megler: Thomas Hjorth Olsen Eiendomsmegler MNEF

Megler: Ida Ugland Andresen Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Ansvarlig Megler: Thomas Hjorth Olsen Eiendomsmegler MNEF

Fasiliteter
 • Balkong / Terasse
 • Garasje / P-plass
 • Peis / Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Kabel - TV
 • Offentlig vann / kloakk
 • Rolig
Adgang til utleie
Det er kun en bruksenhet i boligen. Det er tillatt å leie ut deler, eller boligen i sin helhet
Radon
Ingen radongass i hus målt av profesjonelt firma i 1995.
Kommunalinfo
 • Kommunale avgifter: kr 20 677
 • Eiendomsskatt: kr 3 292

Vedlegg

Interessenter forutsettes å sette seg nøye inn i alle opplysninger som fremgår av salgsoppgaven med vedlegg før eventuelt bud inngis på eiendommen.


Trenger du boliglån?

I BN Bank får du boliglån med gode betingelser.

En verdivurdering gjør deg

Klar for boligdrømmen

Boligen du drømmer om kan bli lagt ut for salg i dag. En verdivurdering av din bolig er første steg mot å kjøpe den.

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best, for en gratis og uforpliktende verdivurdering.

 

 

 

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.