Registerbetegnelse
Gårdsnummer: 234
Bruksnummer: 109
Seksjonsnummer: 118
Festenummer: 0
Kommunenummer: 0301 - OSLO
Felleskostnader / Felleskostnader inkluderer
Kr 3970 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer Felleskostnadene inkluderer fjernvarme, varmtvann, kommunale avgifter og TV/bredbånd Canal Digital. A-konto, fjernvarme og varmtvann avregnes etter hvert år mot faktisk forbruk. Dette leveres av Ista og tar hensyn til eierskiftene Ifølge selger er et forslag ved siste årsmøte om å øke felleskostnadene med 5%, (det står en setning om det i den vedlagte protokollen fra årsmøtet). Dette tilsvarer vel omtrent 150kr for denne seksjonen om det blir vedtatt. Beløpet er opplyst av forretningsfører, og avhenger av de avtaler som sameiet til enhver tid har inngått.
Forretningsfører
Boligbyggelaget USBL
Det forutsettes at interessenter/kjøpere setter seg nøye inn i forretningsførers informasjon om sameiet/borettslaget før bud inngis. Vedtekter og husordensregler kan f.eks. inneholde bestemmelser om vedlikehold av fellesareal, dugnader og dyrehold. Opplysninger om boligselskapets budsjett og regnskap er tilgjengelig hos megler, på oppdragets hjemmeside og/eller vedlagt salgsoppgaven hvis de finnes.
Areal
BRA/P-rom: 67 m2/67 m2

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. i følge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.
Antall soverom
2.
Se for øvrig informasjon under punktet «Areal», og eventuell kommentar under «Innhold» feltet.
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Etasje
7 av 7
Parkering
Det medfølger ikke garasje eller parkeringsplass
Eiendom
Tomteareal er 3 679 m2 eiet tomt.
Byggeår
2013
Innhold
Leiligheten ligger i 7.etasje og består av: Entré, bad/wc, mellomgang, omkledningsrom, stue/kjøkken, 2 soverom, 2 balkonger samt en bod på ca. 6kvm.
Standard
Entré: Leiligheten har en romslig entré med god plass til oppbevaring i nye skyvedørsgarderober fra 2017. Stue: Boligen har en svært god planløsning med en sosial og tiltalende stue. Generøse vindusflater gir rikelig med naturlig lys til leiligheten samt en fantastisk utsikt mot fjorden. Direkte utgang til en solrik balkong med god plass til utemøblement. Stuen lar seg enkelt møblere, med både sofagruppe og spiseplass i tilknytning kjøkkenet. Kjøkken: Moderne og lekker kjøkkeninnredning fra Epoq med integrerte hvitevarer, skuffer med elektrisk push-åpning og vinskap fra 2019. Kjøkkenet har fått TG1 av takstmann. Hovedsoverom: Romslig og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Rommet er innredet med skyvdørsgarderober fra 2018 og har god takhøyde. Det er utgang fra soverom til egen balkong. Soverom 2: Luftig soverom med plass til seng og rikelig med oppbevaring. Soverommet har fastmontert garderobeskap med speildører. Bad: Lekkert og romslig baderom i tidløse fliser. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, pent plassert under benk. Benkeplate av kvartskompositt, med underlimt servant. Badet har fått TG1 av takstmann. Balkong: Leiligheten består av to romslige balkonger i betongkonstruksjon med trefliser. Balkongen med utgang fra stuen er sydvestvendt og er på hele 10,5m2. Den har skyvedører med tilpassede lamellgardiner, fjernbetjent varmelampe og flott utsikt mot fjorden. Balkong 2 er på 6kvm., nordøstvendt og har egen utgang fra hovedsoverommet. Bod: Innvendig bod på ca. 3kvm. omgjort til omkledningsrom i 2015. VVS: Balansert ventilasjonsanlegg. Sentralvarme med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Varmekabler i gulv på badet. EL: Dørcalling med åpner, kabel-TV tjenester m/bredbånd fra GET. Waterguard (automatisk vannstopp) er montert i kjøkkenbenk. Sikringsskap med automatsikringer/jordfeilsikringer. Det er motorisert solskjerming i stue/kjøkken med vind/solstyring og fjernbetjening fra Somfy
Samtlige hvitevarer er integrerte og medfølger derfor salget.
Adkomst
Direkte adkomst fra Sørengkaia. Det vil bli godt skiltet med BN Bolig visningsskilt til fellesvisningene.
Byggemåte
Hentet fra takstrapport: Fundamentering: Alle bygg fundamentert med peler til fjell. Vertikalt bæresystem vil i hovedsak bestå av veggskiver og søyler i betong, samt noen søyler i stål. Horisontalt bæresystem/ dekker utført i betong. Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon.
Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig
Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen. Ta kontakt med megler, eventuelt Protector Forsikring/HELP forsikring der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 15.11.2013. Følgende ble anmerket for at ferdigattest skulle kunne utstedes: Gjenstående arbeider er av mindre vesentlig karakter og består av følgende: -Forblending av et teglrekkverk i plan 1. -Beslag på enkelte vinduer og dører på fasade nordøst og sørøst mot balkonger og svalgang. -Nedløp og gesimsbeslag på den ene av disse fasadene. Disse arbeider vil være ferdig før det flyttes inn i denne delen av bygget. -To ståldører mot parkeringshus er midlertidig montert og skal skiftes ut i januar. Ansvarlig søker bekrefter at alle arbeider vil utføres under forsvarlig sikkerhet for beboere. Gjenstående arbeider skal være utført innen 1. februar 2014 Ferdigattest er ikke omsøkt. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til manglende ferdigattest.
Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med radiatorer fra fjernvarme og vannbåren gulvvarme på bad/wc.
Regulering
Eiendommen ligger i et området regulert til bolig, forretning, kontor, bevertning og allmennyttig formål jf. reguleringsplan S-4099. Kopi av diverse kart og reguleringsbestemmelser er vedlagt. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse. Pågående byggesaker i området har følgende saksnummer: 201601675, 201011271, 201809368 og 201907333 vedr. henholdsvis etablering av kajakkbrygger, skipsstøtvoll, HC-rampe til strand og badebinge Pågående plansaker i området har følgende saksnummer: 201610265, 200504456 og 201610264 vedr. henholdsvis utviklingen av felt D2 som skaper rom for et utvidet program for skolen. Da trengs det utvidelse av feltet, på bekostning av felt D5. Utvikling av helheten til Fjordbyen og for delområder. Utvikling av felt D5, samt å legge til rette for en omregulering av Rostockgata gjennom Lohavn.
Skattemessig formuesverdi
Kr 1 256 360 for 2017
Sekundær formuesverdi: kr 4 522 896
Andel felles formue
Kr 11 508 pr 30.12.2018
Visning
Eiendommen har visning som annonsert på Internett, blant annet bnbolig.no og finn.no, eller ved at interesserte kjøpere gjør en nærmere avtale med megler
Meglers rett til å stanse gjennomføring av en handel
I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven
Budgivning
Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen. Skal du legge inn bud må du samtidig legitimere deg med kopi av legitimasjon og underskrift. Megler skal sende skriftlig varsel om bud og budforhøyelser til budgiver, selger og interessenter. Når et bud aksepteres skal det sendes skriftlig beskjed om det til både budgiver og selger. For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert. Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.
Overtakelse
Etter nærmere avtale med selger
Forkjøpsrett / Godkjenning
Sameiet praktiserer ikke forkjøpsrett
Heftelser

Seksjonering
SNR: 118 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 67 / 9301
Tinglyst dato 03.09.2013

Best. om adkomstrett
gjelde gangvei - åpen for allmenheten Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Tinglyst dato 01.04.2012

Erklæring/avtale
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Tinglyst dato 01.04.2012

Best. om adkomstrett
Gangvei for allmennheten Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Tinglyst dato 15.09.2013

Best. om adkomstrett
Kjøreatkomst, gangatkomst, lek/opphold, bruksrett til regulert fellesareal Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Tinglyst dato 04.06.2015

Bruksrett
Bestemmelse om adkomstrett og bruksrett til bebygget bodareal under bakken markert med nr. 15 i kart. Bestemmelse om vedlikehold. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Tinglyst dato 22.05.2017

Bruksrett
Gjelder regulert fellesområde Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Tinglyst dato 01.05.2018

Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Tinglyst dato 18.04.2016

Andre rettigheter og forpliktelser
Dersom eiendommen er skilt ut fra en annen (såkalt hovedbøl) er det mulig at det er tinglyst rettigheter eller forpliktelser knyttet til eiendommen i form av erklæringer og/eller avtaler (såkalte servitutter) som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.
Andre relevante opplysninger
Regnskap 2018: Sameiet hadde et overskudd på kr. 78 457. Årsregnskapet består av balanse per 31. desember 2018 Sameiet har avtale med Canal Digital for kabel-TV.
Boligsalgsrapport / Takst / Våtromstest
Taksten er avholdt den 05.08.2019 av takstmann Lars Erik Johnsrud.
Takstmanns konklusjon: Hentet fra tilstandsrapport: Boligblokk er oppført i 2013 og bygget i henhold til byggeforskrifter gjeldende i den perioden blokken ble oppført. Leiligheten er vurdert i den stand den var på besiktigelsesdagen. Leiligheten fremstår med påkostet standard og liten til normal bruksslitasje. Tilstandsanalysen er basert på nivå 1, visuell kontroll uten inngrep i konstruksjonen. Selv om det foreligger en tilstandsrapport, er det likevel påkrevet å undersøke eiendommen grundig før kjøp, ref. "lov om avhending av fast eiendom §3-10". Utvendig bygningsmasse er ikke vurdert (kun beskrevet) da dette ikke var mandat for oppdraget. For ytterligere informasjon henvises til rapporten.
Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, men fylt ut egenerklæringsskjema som kjøper må sørge for å sette seg inn i før budgivning. Selgers kommentarer til egenerklæringen: 3. Det har vært/er noe fuktinnsig i kjelleretasjen ved garasje og tekniskrom ifølge Sameiets årsberetning. 8. Noe fuktinnsig/tilsig i kjelleretasjen ifølge Sameiets årsberetning. 9.2. Nytt elektrisk anlegg fra byggeår levert av Kreativ Elektro. Foreligger samsvarserklæring. Ifm oppgradering av kjøkken i 2018/2019 ble det byttet tre stikk og montert led-lys. Arbeidene ble utført av faglært. Det er ikke samsvarserklæring på disse arbeidene. 9.4. Nytt elektrisk anlegg fra byggeår levert av Kreativ Elektro. Foreligger samsvarserklæring. Ifm oppgradering av kjøkken i 2018/2019 ble det byttet tre stikk og montert led-lys. Arbeidene ble utført av faglært. Det er ikke samsvarserklæring på disse arbeidene. 10.1. Oppgradering av kjøkken i 2018/2019. 10.2. Byttet servant, kran og vannlås. Utført av faglært rørlegger-mester. 16. følge Sameiets årsberetning så er det utarbeidet en reklamasjonsrapport som er rettet mot utbygger. 18. Ifølge Sameiets årsberetning så er det utarbeidet en reklamasjonsrapport som er rettet mot utbygger. Se Sameiets årsberetning.
Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder. Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/ megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått. En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at BN Bolig kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

Vedlegg
Tilstandsapport datert 06.08.2019 Energiattest datert 06.08.2019 Midlertidig brukstilltatelse datert 15.11.2013 Byggegodkjente tegninger Selgers egenerklæring Arealbekreftelse Oversiktskart Seksjonering Årsmøteprotokoll 21.03.2019 Årsregnskap 2018 Årsberetning 2018
Finansiering
BN Bolig setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i BN Bank. Kontakt din megler om dette.
Verdivurdering
Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.
Oppdragsansvarlig

Megler: Tori Fremmerlid Avdelingsleder/Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Ansvarlig Megler: Anette Hallandvik Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF

Fasiliteter
 • Balkong / Terasse
 • Heis
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknything
 • Kabel - TV
 • Moderne
 • Offentlig vann / kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Adgang til utleie
Det er kun en bruksenhet i boligen. Utleie av seksjon kan være begrenset jfr. sameiets vedtekter/styregodkjenning.
Radon
Denne boligen er ikke radonmålt

Trenger du boliglån?

I BN Bank får du boliglån med gode betingelser.

En verdivurdering gjør deg

Klar for boligdrømmen

Boligen du drømmer om kan bli lagt ut for salg i dag. En verdivurdering av din bolig er første steg mot å kjøpe den.

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best, for en gratis og uforpliktende verdivurdering.

 

 

 

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.