Salgsoppgave
Registerbetegnelse
Gårdsnummer: 166
Bruksnummer: 90
Seksjonsnummer: 0
Festenummer: 0
Kommunenummer: 0626 - LIER
Areal
BRA/P-rom: 215 m2/209 m2

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. i følge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.
Antall soverom
5.
Se for øvrig informasjon under punktet «Areal», og eventuell kommentar under «Innhold» feltet.
Eierform
Selveier
Boligtype
Enebolig
Parkering
Dobbel garasje. Det er også fine parkeringsmuligheter i egen gårdsplass/innkjøring.
Eiendom
Tomteareal er 865 m2 eiet tomt.
Byggeår
1985
Innhold
Eiendomsmegler Thomas Hjorth Olsen og BN Bolig ønsker velkommen til denne flotte eiendommen i Fagerliåsen. Høyt og fritt beliggende med panoramautsikt over Sylling, Lierdalen og i retning Drammen. Denne eiendommen må oppleves - Velkommen på visning! Enebolig over 3 plan med tilrettelagt praktikantdel, dobbel garasje på pent opparbeidet og representativ tomt. Her kommer du hjem til en prakteiendom med hellelagt innkjørsel/gårdsplass og du kan parkere i dobbel garasje med automatisk portåpner. Videre går du i trappefri sti opp til huset hvor du møtes av et hyggelig inngangsparti i sokkeletasjen som inneholder: Vindfang med rom for garderobeløsning. Stor hall som er knutepunktet i underetasjen som ellers består av: Kjellerstue med barløsning og peis. Lite og praktisk kjøkken med tilstøtende bod med god plass for oppbevaring. Delikat soverom med god plass for stor seng og garderobeløsning. Bad med servantinnredning, dusjnisje, wc og badstue. Fra hallen kommer du opp i hovedetasjen som inneholder: Stort kjøkken med peis, og plass til spisebord, samt utgang til terrasse. Stor vinkelstue med peis og peisovn, plass til flere sittegrupper og 2 utganger til terrasse. Videre finner du et stort delikat bad med badekar, dusj, servantinnredning og wc. Soverom med god plass for seng og garderobeløsning som i fdag benyttes som garderoberom og kontor. Trappegang som fører deg til toppetasjen som inneholder stort master bedroom med fastbygd lintøyskap, plass til garderobeløsning, og utgang til overbygget balkong. Soverom av god størrelse med lagring i knevegg. Soverom med god plass for seng og garderobeløsning. Toalettrom med wc og servant med lagring i knevegg via luke. Utvendig bod i tilknytning til huset, med god lagringsmulighet. Stor dobbel garasje med elektrisk portåpner, og plass for 2 biler. Ellers parkering i gårdsplassen. Tomten er opparbeidet med gressplen, gangsti belagt med belegningsstein, flaggstang og ellers beplantet med trær, busker og diverse beplantning. Dette er den perfekte eiendom for den aktive familie, eller den som bare ønsker seg mye plass med en landlig og tilbaketrukket beliggenhet.
Standard
Innvendige overflater: Furugulv i kjøkken og stue, samt soverom. Eik parkett på gulv i kjellerstue. Flislagt gulv i hall Panel i himlinger Tapet og panel på vegger Kjøkken: Heltre kjøkkeninnredning med benkeplate av stein. Flislagt over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin Mekanisk avtrekk. Bad 1 etg: Delikat og moderne bad utstyrt med badekar, dusj, servantinnredning og wc. Bad med fliser på vegger og gulv. Nylig lagt nye fliser på gulv og vegger og i følge eier er nye fliser lagt utenpå de eksisterende Malt panel i himling. Varmekabler i gulv. Ny baderomsinredning Bad underetg: Badet er utstyrt med servantinnredning, dusj, badstue og wc. Fliser på gulv og vegger Malt trepanel i himling
Integrerte hvitevarer følger ved salg
Adkomst
Fra Oslo og Asker: Følg E-18 mot Drammen. Ta avE-18 v/skilt til Tranby-Sylling, der man også har Bauhaus og Liertoppen på venstre hånd. Hold til høyre i første kryss. Denne veien følges nedover mot rundkjøringen i Lyngåskrysset, forbi bl.a Tranby kirke. I rundkjøringen i Lyngåskrysset skal man ta opp til høyre (skilt mot Sylling og Hønefoss). Denne veien følges i ca 10 km før man skal ta av til venstre v/skilt mot Sylling. Kjør igjennom sentrum og følg skilt mot Vikersund. Ta til venstre i rundkjøringen ved Fagerliåsen. Ta deretter første vei inn til høyre. Denne veien følges innover på feltet, og etterhvert skal man ta Skogliveien opp til venstre. Ta deretter inn Dambråtan til venstre, og nr 5 vil være beliggende på venstre side av veien. Fra Drammen: Følg E-18 ut mot Lier, og ta avE-18 på Kjellstad v/skilt til Lierbyen og Hønefoss. For å finne Sylling må man følge fylkesvei 285 (Ringeriksveien), og skiltene mot Hønefoss oppover Lierdalen. Fra avkjøringen på E-18, til man skal ta avRingeriksveien mot Sylling, er det ca 16 km. Når man har kjørt disse ca 16 km er det skiltet avkjøring til venstre mot Sylling. Kjør igjennom sentrum og følg skilt mot Vikersund. Ta til venstre i rundkjøringen ved Fagerliåsen. Ta deretter første vei inn til høyre. Denne veien følges innover på feltet, og etterhvert skal man ta Skogliveien opp til venstre. Ta deretter inn Dambråtan til venstre, og nr 5 vil være beliggende på venstre side av veien.
Byggemåte
Lecamur som står på støpt betongplate. Innvendig isolert påforing 10 cm. Yttervegger av bindingsverk kledd med liggende trepanel. 2 lags isolerglass i vinduer og terrassedører, produksjons 1982 - 1985. Taket er tekket med Betongtakstein. Følgende er bemerket med TG2 i Tilstandsrapporten: - Drenering. TG er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid Se vedlagte takstrapport for ytterligere informasjon om byggemåte.
Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig
Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen. Ta kontakt med megler, eventuelt Protector Forsikring/HELP forsikring der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, kun midlertidig brukstillatelse datert 14.02.1989. Det ble ved utstedelse av midlertidig brukstillatelse kommentert følgende avvik: -Silikonovergang i fliser gulv/veg vaskerom og bad. -Silikontetting bak kapper og for batteri badekar. -Stue, plate under ovn mangler 30 cm. til brennbart materiale. -Røykvarsler i loftsetasje mangler. -Stigetrinn til pipe mangler. -Anmerkes platting for feier til å komme opp i pipe. -Badstue ikke i forskriftsmessig stand.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Peis i stue, kjøkken og kjellerstue.
Regulering
Eiendommen ligger i et området regulert til bolig. Kopi av diverse kart og reguleringsbestemmelser er enten vedlagt eller kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.
Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkanlegg.
Skattemessig formuesverdi
Kr 1 354 016 for 2017
Sekundær formuesverdi: kr 4 874 457,6
Ligningsverdien er oppgitt av Skatteetaten
Visning
Eiendommen har visning som annonsert på Internett, blant annet finn.no, eller ved at interesserte kjøpere gjør en nærmere avtale med megler
Meglers rett til å stanse gjennomføring av en handel
I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven
Budgivning
Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen. Skal du legge inn bud må du samtidig legitimere deg med kopi av legitimasjon og underskrift. Megler skal sende skriftlig varsel om bud og budforhøyelser til budgiver, selger og interessenter. Når et bud aksepteres skal det sendes skriftlig beskjed om det til både budgiver og selger. For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert. Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.
Overtakelse
Etter nærmere avtale med selger
Andre rettigheter og forpliktelser
Dersom eiendommen er skilt ut fra en annen (såkalt hovedbøl) er det mulig at det er tinglyst rettigheter eller forpliktelser knyttet til eiendommen i form av erklæringer og/eller avtaler (såkalte servitutter) som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.
Andre relevante opplysninger
-Stor familiebolig med gode sol- og utsiktforhold -5 soverom -Dobbel garasje -Pent opparbeidet tomt -Naturskjønne omgivelser med flotte turmuligheter Følger ikke med ved overtagelse: Rundell m speil på hovedbad Vaskemaskin Tørketrommel Gardiner Alt løst utstyr snøfresere gressklipper Møbler Lysekrone kjøkken og trapp Gardin stenger/ liftoppheng TV Dekodere/ Wifi Bose Anlegg stereo, Terrasse møbler Hentet fra selgers egenerklæring: -Nye Fliser utført av H-Bygg P&B AS -Brannkontroll V/feievesen - Noe undertrykk -Drenering fra byggeår utført av Håberg maskin -Huset står på fjell og pukk -Ny terrasse. Nytt garasjetak i løpet av de siste 10 år -Det foreligger samsværserklæring fra el-installatør -Boligen er som planlagt -U-etg kan brukes som utleie med felles inngang Boligen er løpende vedlikeholdt og holder god standard, men kostnader til fremtidig vedlikehold og oppgraderinger må påberegnes. Dagens bruk er ikke i samsvar med opprinnelige byggetegninger. Avvik er som følgende: Underetasjen: Her er det innredet kjellerstue, kjøkken, soverom. 1. etasje: Her er det fjernet en vegg i stue. 2. etasje: Her er det innredet til 3 soverom og wc. Arealene er godkjent som P-rom av takstmann, men endringer er ikke byggemeldt hos kommunen. Kjøper overtar ansvar og evt. risiko knyttet til nevnte forhold. Kfr. megler for mer spørsmål.
Boligsalgsrapport / Takst / Våtromstest
Taksten er avholdt den 04.06.2019 av takstmann Tom Gaathaug

Takstmanns konklusjon:
Boligen ligger i et veletablert boligområde i Sylling mot grensen til marka, og med panorama utsikt over Lierdalen. Rolig og barnevennlig område med kort vei til skole, nærbutikk og idrettsbane. Gangavstand til bussholdeplass. Skrånende tomt. Flotte utearealer med beleggningsstein i innkjøring og gangvei, støttemurer i naturstein og pent opparbeidet med plen, beplantning og prydbusker. Varmekabel i gangvei og i kjørespor opp til garasje. Enebolig med god standard bestående av u etg, 1 og 2 etg. Begge bad har oppgraderte overflater med nye fliser og boligen fremstår som normalt godt
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i Protector Forsikring ASA, som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes eierskifteforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven, samt sette seg inn i fullstendige vilkår for eierskifteforsikring som kan hentes på www.protectorforsikring.no. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. Videre dekkes ikke krav knyttet til murer/støttemurer/murverk inkl. eventuelle følgeskader. For diverse skadedyrsmangler, så dekkes eventuelt kun selve utbedringskostnaden. Forsikringen dekker heller ikke bistand knyttet til krav fra selger på kjøpesum/kjøpers tilbakehold inkl. forfølgelse/saksomkostninger med dette. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres ""innen rimelig tid"". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes.
Boligkjøperforsikring
BN Bolig formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av boligkjøperforsikring.
Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder. Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/ megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått. En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at meglerforetaket kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

Vedlegg
-Tilstandsrapport bolig datert 04.06.2019 -Egenerklæring datert 01.06.2019 -Energiattest datert -Kommunale opplysninger datert 27.05.2019
Finansiering
Vi setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver. Kontakt din megler om dette.
Verdivurdering
Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.
Oppdragsansvarlig

Megler: Thomas Hjorth Olsen Eiendomsmegler MNEF

Fasiliteter
  • Balkong / Terasse
  • Garasje / P-plass
  • Peis / Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Moderne
  • Offentlig vann / kloakk
  • Rolig
Adgang til utleie
Boligen har ingen egen utleieenhet.
Radon
Denne boligen har ingen utleie og er derfor ikke radonmålt
Kommunalinfo
  • Kommunale avgifter: kr 10 952

Vedlegg

Det tas forbehold om avvik på denne nettsiden. Se salgsoppgaven for komplett informasjon.

Interessenter forutsettes å sette seg nøye inn i alle opplysninger som fremgår av salgsoppgaven med vedlegg før eventuelt bud inngis på eiendommen.


Trenger du boliglån?

I BN Bank får du boliglån med gode betingelser.

En verdivurdering gjør deg

Klar for boligdrømmen

Boligen du drømmer om kan bli lagt ut for salg i dag. En verdivurdering av din bolig er første steg mot å kjøpe den.

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best, for en gratis og uforpliktende verdivurdering.

 

 

 

 

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.