Salgsoppgave
Registerbetegnelse
Gårdsnummer: 68
Bruksnummer: 136
Seksjonsnummer: 0
Festenummer: 0
Kommunenummer: 0220 - ASKER
Areal
BRA/P-rom: 217 m2/192 m2

Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling, senest revidert 2015. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. i følge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 fra 2012 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.
Antall soverom
4.
Se for øvrig informasjon under punktet «Areal», og eventuell kommentar under «Innhold» feltet.
Eierform
Selveier
Boligtype
Enebolig
Parkering
I garasje samt oppstillingsplass på egen tomt
Antall parkeringsplasser: 3
Eiendom
Tomteareal er 1 221,5 m2 eiet tomt.
Byggeår
1972
Innhold
1. Etasje: Entre, trappegang, stue, spisestue, kjøkken med utgang til terrasse og hage, tre soverom, bad, vaskerom og loft. Underetasje: Kjellerstue/trimrom, Stue med peis, soverom, bad, kjøkken med utgang til hagen, to boder. I tillegg er det et vinterisolert anneks/disponibelt rom i hagen på ca. 7 kvm Det medfølger egen garasje på 18 kvm og oppstillingsplasser utenfor boligen.
Standard
1. Etasje: Stue: Stor fin stue med nyere, lekkert gulv. Hyggelig peis-ovn v/inngangspartiet. Store vinduer gir godt med lys. Lyse og delikate farger. Spisestue: Koselig spisestue med gasspeis og naturstensgulv. Lyse vegger og flere vinduer som gir godt med lys. Spotter i taket og gulvvarme. Utgang til hagen. Kjøkken: Hvit høyglans kjøkkeninnredning med heltre benkeplate. Flisfelt. Int. platetopp/komfyr/ oppvaskmaskin/micro/kjøl. Oppvaskkum og vifte. Mye skapplass. Innredningen er fra 2007 Utgang til terrasse med pergola og hage. Bad: Lyst og pent bad fra 2011. Vegghengt toalett, 2 servanter, dusj med glassdører, og innebygd badekar. Spotter i taket og gulvarme. 3 soverom: Tre gode soverom med lys innredning. God plass til dobbeltseng og garderobeskap. Vaskerom: Praktisk vaskerom med utgang til hagen. Underetasje: Treningsrom: Funskjonellt rom med god plass. Peisstue/Kjellerstue: Sjarmerende stue med gulvvarme og peis. Taket er hvitmalt. Soverom: Lyst og pent soverom, med plass til seng og garderobe. Bad: Bad oppusset i 1998. Gulvsluk i dusjhjørnet. Lyse fliser på gulv og i dusjen. Te-kjøkken: Praktisk kjøkken med utgang til hagen. Boder: To romslige boder med god oppbevaringsplass. Vegger: Malt panel og malte flater . Luke til loft i gang i 1. etasje. Gulv: Betongdekke/trebjelkelag, fliser, skifer, laminatgulv, teppe og tregulv. El-varme: Gulvvarme på bad og peisstue. Stråleovn på bad i kjeller, samt i gang. Elektrisk oppvarming. Luftebehandling: Naturlig avtrekk/ventilering i boligen. El. veggvifte på badene. VVS-installasjoner: Oppvaskkum og vifte på kjøkken. Vaskerom med utslagskum, og uttak til vaskemaskin. Oso varmtvannsbereder i gang i kjeller. Eldre internt røropplegg.
Hvitevarene og brunevarer medfølger ikke i salget med mindre det tydelig fremgår av salgsoppgaven. Dette avviker fra bransjens tilbehørsliste.
Adkomst
Fra E18 kjør inn på Slemmestadveien. Følg veien inntil du kommer til Høymyrveien. Sving inn til høyre på Høymyrveien, deretter tar du til venstre inn på Eventyrveien. Følg veien (ca.800 m), så ligger huset på høyre side. Det vil bli godt skiltet med BN Bolig visningsskilt til fellesvisningene.
Byggemåte
Fra takstrapport: Enebolig over 2 plan. Grunn og fundamenter: Antatt fundamentert med støpt plate/såle på fast grunn. Grunnmur i betong/leca. Trebindingsverkvegger med utvendig panelkledning. Drenering er opplyst byttet en gang etter byggeår. Drenering har TG1 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid, ift. gitte opplysninger. Vinduer er 2-lags med trekarmer. Varierende alder på vinduer. Eldre blyglassvindu. Tretak, tekket med papptekking el. lignende. Tak er omtekket i 1995.
Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig
Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen. Ta kontakt med megler, eventuelt Protector Forsikring/HELP forsikring der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra Asker kommune. Følgende ble anmerket for at ferdigattest skulle kunne utstedes: Ferdigattest er ikke omsøkt. Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak som er omsøkt før 01.01.1998, jfr. plan- og bygningslovens §21-10, 5.ledd. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes slik de opprinnelig ble godkjent, selv om det ikke foreligger ferdigattest. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til manglende ferdigattest.
Oppvarming
Annet: Peisovn i 1. etasje. Gasspeis i peisstue. Peis i kjeller. Nyere Daikin varmepumpe i trimrom. Feieluke plassert i kjeller. Mekansik avtrekk i toppen av pipeløp. Styrt med bryter. Elvarme: Gulvvarme på bad og spisestue, samt i yttergangen og på flislagt parti stuen. Stråleovn på bad i kjeller, samt i gang. Varmepumpe i underetasje(trimrom) som gir varme også til stue/kjøkken.
Regulering
Eiendommen ligger i et området regulert til boligbebyggelse. Kopi av diverse kart og reguleringsbestemmelser er enten vedlagt eller kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.
Skattemessig formuesverdi
Kr 2 092 438 for 2017
Sekundær formuesverdi: kr 7 532 776,8
Ligningsverdien er oppgitt av Skatteetaten
Visning
Eiendommen har visning som annonsert på Internett, blant annet finn.no, eller ved at interesserte kjøpere gjør en nærmere avtale med megler
Meglers rett til å stanse gjennomføring av en handel
I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven
Budgivning
Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen. Skal du legge inn bud må du samtidig legitimere deg med kopi av legitimasjon og underskrift. Megler skal sende skriftlig varsel om bud og budforhøyelser til budgiver, selger og interessenter. Når et bud aksepteres skal det sendes skriftlig beskjed om det til både budgiver og selger. For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert. Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.
Overtakelse
Etter avtale med selger.
Heftelser

Best. om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om kloakkledning Bestemmelse om benyttelse Elektriske kraftlinjer Med flere bestemmelser Bestemmelse om vannrett
Tinglyst dato 26.12.1967

Best om garasje/parkering
Best om garasje/parkering
Tinglyst dato 09.04.1975

Andre rettigheter og forpliktelser
Dersom eiendommen er skilt ut fra en annen (såkalt hovedbøl) er det mulig at det er tinglyst rettigheter eller forpliktelser knyttet til eiendommen i form av erklæringer og/eller avtaler (såkalte servitutter) som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.
Boligsalgsrapport / Takst / Våtromstest
Taksten er avholdt den 13.12.2018 av takstmann Thomas A. Haugan

Takstmanns konklusjon:
Bolig fra 70-tallet over 2 plan. Eldre og nyere bolig med bygningslementer/deler. Påregnelig med jevnlig vedlikehold og utskiftning av eldre elementer. Noe kostnader til rehabilitering/modernisering er påregnelig ifm. brukt bolig, og enkelte av bygningselementene. Viktig informasjon: - Bygning, generelt TG2 - Noen vinduer og dører TG2 - Overflater på innvendige vegger og gulv TG2 - VVS-installasjoner TG2 Se forøvrig vedlagt takstrapport for fullstendig informasjon.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet eierskifteforsikring i Protector Forsikring ASA, som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes eierskifteforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven, samt sette seg inn i fullstendige vilkår for eierskifteforsikring som kan hentes på www.protectorforsikring.no. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. Videre dekkes ikke krav knyttet til murer/støttemurer/murverk inkl. eventuelle følgeskader. For diverse skadedyrsmangler, så dekkes eventuelt kun selve utbedringskostnaden. Forsikringen dekker heller ikke bistand knyttet til krav fra selger på kjøpesum/kjøpers tilbakehold inkl. forfølgelse/saksomkostninger med dette. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres ""innen rimelig tid"". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes.
Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder. Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/ megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått. En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at meglerforetaket kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

Vedlegg
«Det er ikke samsvar mellom byggegodkjente tegninger mottatt fra kommunen og dagens utnyttelse av eiendommen. Dette gjelder bl.a. soverom og bod i kjeller.Kjøper overtar ansvar, risiko og konsekvenser knyttet til dette/ulovligheten, kfr. oppdragsansvarlig.»
Finansiering
Vi setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver. Kontakt din megler om dette.
Verdivurdering
Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.
Oppdragsansvarlig

Megler: Ida Ugland Andresen Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Fasiliteter
  • Garasje / P-plass
  • Peis / Ildsted
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann / kloakk
  • Rolig
Adgang til utleie
Kan søkes om. Ta kontakt med Asker kommune. Deler av boligen er/har vært utleid. Utleie av deler av egen bolig er ikke et søknadspliktig tiltak i seg selv, men dette forutsetter at bruken av arealene er i tråd med tidligere godkjenninger. I dette tilfellet er sekundærrom innredet til beboelsesrom uten at dette er byggemeldt og godkjent av kommunen. Dette er søknadspliktige tiltak, og fortsatt bruk av arealet i strid med tidligere godkjenninger er kjøpers ansvar og risiko, og kjøper må selv ta ev. konsekvenser ved ulovlig bruk/utleie. Konfr. megler
Radon
Denne boligen har ingen utleie og er derfor ikke radonmålt
Sentrale lover
Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9. I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3- 8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
Kommunalinfo
  • Kommunale avgifter: kr 13 227,68

Vedlegg

Det tas forbehold om avvik på denne nettsiden. Se salgsoppgaven for komplett informasjon.

Interessenter forutsettes å sette seg nøye inn i alle opplysninger som fremgår av salgsoppgaven med vedlegg før eventuelt bud inngis på eiendommen.


Trenger du boliglån?

I BN Bank får du boliglån med gode betingelser.

En verdivurdering gjør deg

Klar for boligdrømmen

Boligen du drømmer om kan bli lagt ut for salg i dag. En verdivurdering av din bolig er første steg mot å kjøpe den.

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best, for en gratis og uforpliktende verdivurdering.

 

 

 

 

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.